Descobreix Riudoms

El poble d’Antoni Gaudí

Riudoms, vila natal i sentimental d’un geni universal, on les seves arrels són encara visibles i visitables, i on la seva universalitat esdevé local, propera, senzilla i intel·ligible.

Riudoms, únic lloc del món en el qual poder descobrir i rememorar, tot passejant, els orígens i la intensa vida, ment i obra d’un personatge únic i irrepetible.

Riudoms, punt de trobada i comú denominador entre l’imaginari, formes, tarannà i caràcter que esdevingueren la base i alhora la inspiració de Gaudí, i que poden ser reconegudes al llarg de tota la seva obra.

Visita la seva Casa Pairal, fes-te un selfie al costat de la seva estàtua, o ressegueix els seus passos a través de la Ruta Gaudí, mentre camines, en itinerari en forma d’espiral, per on ell passejava i jugava. I descobreix així les autèntiques i originals fonts d’inspiració del riudomenc més universal.

Aquí et presentem tota una sèrie de llocs emblemàtics que t’ajudaran a entendre la vinculació entre Riudoms i el seu personatge més il·lustre i genial, Antoni Gaudí.

Casa Pairal d’Antoni Gaudí

Mas de la Calderera

Estàtua de Gaudí

Ruta urbana de Gaudí

Plaça de l’Arbre

Monument a Gaudí

Patrimoni i història local

Riudoms, un poble que manté l’encant dels pobles d’abans, i on passejar pels seus carrers pot esdevenir tot un exercici i experiència de nostàlgia i retrobament.

Riudoms, un nucli auster i autèntic, on el seu patrimoni permet descobrir, rememorar i valoritzar la seva història, i la de generacions i generacions de persones.

Riudoms, un poble per sempre més vinculat a un geni universal, que passejà per tots els seus racons cercant la mateixa tranquil·litat i amabilitat que encara ofereixen.

Passeja pel poble i descobreix el patrimoni que s’hi amaga i que t’explica i et fa reviure històries.

Església Sant Jaume

Plaça de l’Església

Ermita de Sant Antoni

Vila romana de La Mola

Casa dels Germans Nebot

Casa de la Vila

Casa del Beat Bonaventura

La Cisterna Vella

Productes locals i gastronomia

Riudoms és un poble històricament vinculat a l’agricultura i que, a dia d’avui, manté encara aquest caràcter i entorn plenament agraris.

D’aquesta activitat agrària en deriven tota una sèrie de productes de reconeguda qualitat, que pots degustar i gaudir in situ, en família o entre amics.

Coca amb recapte

Avellanes

Oli d’oliva Arbequina verge extra

Embotits i llonganissa

CUINA AMB PRODUCTE LOCAL DE RIUDOMS

Un poble viu i dinàmic, i ric en equipaments, festes i tradicions

Riudoms, un poble viu, on hi passen coses. Tot l’any.
Poble amb un ric i divers teixit associatiu i que manté vives i plenes de dinamisme unes molt ben arrelades tradicions.

Al llarg de l’any s’hi organitzen nombrosos esdeveniments i festes, que combinen seny i rauxa, i que permeten descobrir el seu caràcter i el de la seva gent.

A més, disposa d’equipaments esportius i culturals de referència, i d’una programació i calendari d’esdeveniments que esdevenen sòlids arguments de visita al municipi.

Mira-ho bé, segur que trobaràs una bona ocasió per venir!

Fira de l’Avellana

Festa Major
de Sant Jaume

Teatre Auditori
Casal Riudomenc

Museu de cotxes
d’època Marc Vidal

El Rancho Wakepark

Festa de Barris

Festa Major
de Sant Sebastià

Esdeveniments
esportius