Descobreix Riudoms

Plaça de l’Església

Gran plaça porxada que esdevé centre neuràlgic i punt de reunió i celebració per a vilatans i visitants.

Una de les majors places porxades de Catalunya, en la qual hi tenen cabuda grans i petits actes i esdeveniments, de diferent caire i format, i on una cada cop més variada oferta de restauració hi convida a la visita i estada.

El conjunt, que esdevé un gran espai obert d’uns 4100 m2, el formen dues places. A la Gran, al pla de l’Església de Sant Jaume, s’hi construí un refugi antiaeri durant la Guerra Civil (La Cisterna Vella – Refugi de la Guerra Civil).

La Petita, a un nivell inferior, conserva les millores que s’hi feren a finals del segle XIX, quan l’enginyer riudomenc Salvador Salvadó Bru projectà un monument central format per l’estàtua d’una dona sense nom que ell mateix portà d’una foneria de Barcelona.

De finals del segle XIX són també la construcció de les parets i escales de la plaça, així com la reconstrucció dels porxos, distribuïts en dos trams de deu i sis arcades i que es feren aprofitant els carreus del convent de Sant Joan, cremat el 1835.

Una plaça plena d’activitat tot l’any i, alhora, el lloc ideal per fer tertúlia tot fent el vermut, o una bona sobretaula a la fresca, havent dinat o sopat.

Adreça, mapa i com arribar-hi

Plaça de l’Església
43330 Riudoms