Descobreix Riudoms

Casa Pairal d’Antoni Gaudí

Senzilla, austera, recollida. Com la seva personalitat. Una petita casa que des del s. XVIII va pertànyer als avis, pare i finalment al propi Antoni Gaudí.

Un taller de caldereria familiar a la planta baixa, on el petit Antoni hi passava hores i hores, fascinat per la plasticitat amb què es transformaven les plaques d’aram en objectes tridimensionals. El lloc on va desenvolupar la seva gran capacitat d’abstracció i el domini de les formes, que li permeteren poder traslladar les seves fantasies a tota la seva gran obra.

El lloc on comprendreu el perquè de tot en ell, i on fareu un viatge en el temps per reviure el que ell experimentava i percebia durant la seva infantesa. En la visita a la Casa Pairal de la família Gaudí de Riudoms descobrireu l’origen de la nissaga dels Gaudí i, tal com diuen els experts, com aquests orígens rurals i el seu entorn van influir clarament en la seva genial obra arquitectònica.

Així, descobrireu el taller de caldereria del pare, i l’habitatge famíliar de l’època, i podreu contemplar l’exposició permanent de plànols d’algunes de les obres d’Antoni Gaudi, obra de l’arquitecte Hiroya Tanaka.

Actualment la Casa Pairal d’Antoni Gaudí també acull una exposició de dibuixos originals de l’escultor Joan Matamala i Flotats, col·laborador de l’arquitecte i principal autor del grup escultòric de la façana del Naixement del Temple de la Sagrada Família.

La història i arrels de la nissaga Gaudí en un sol espai, que ho resumeix i integra tot.

Adreça, mapa i com arribar-hi

Casa Pairal d’Antoni Gaudí
Raval de Sant Francesc, 14
43330 Riudoms

Experiències relacionades

Experiències